Forum dla administratorów stron WWW i developerów

Witaj!

AdminZone.pl to miejsce w którym możesz dowiedzieć się jak szybko i skutecznie wypromować swoją stronę WWW, zachęcić użytkowników do wypowiadania się i aktywnego udziału w życiu takiej strony.
Dołącz do naszej społeczności aby w pełni korzystać z usług oferowanych przez AdminZone.pl
Zaloguj się
lub
Zarejestruj się
 
Awatar użytkownika
Leos
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 30 cze 2016, 13:38

Błąd podczas instalacji mydevil.net

Autor tematu

30 cze 2016, 13:40

Witajcie,
Wywala mi taki błąd
https://scr.hu/jwvoOq

Information:

error message: PHP warning in file /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/io/AtomicWriter.class.php (96): rename(/tmp/52c51a4d/atomic_763c0d18ac1768a024f976fb3c56cb38e9939f7d,/usr/home/leon/domains/***/public_html/wb/wcf/cache/cache.wcf_EventListener.php): Operation not permitted
error code: 0
file: /usr/home/leon/domains/***/public_html/wb/install.php (222)
php version: 5.6.18
wcf version: 2.1.11 (Typhoon)
date: Thu, 30 Jun 2016 11:37:38 +0000
request: /wb/install.php?step=installLanguage
referer: http://***/wb/install.php?step=logFiles
Stacktrace:

#0 [internal function]: handleError(2, 'rename(/tmp/52c...', '/tmp/52c51a4d/i...', 96, Array)
#1 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/io/AtomicWriter.class.php(96): rename('/tmp/52c51a4d/a...', '/usr/home/leon/...')
#2 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/cache/source/DiskCacheSource.class.php(74): wcf\system\io\AtomicWriter->flush()
#3 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/cache/CacheHandler.class.php(88): wcf\system\cache\source\DiskCacheSource->set('wcf_EventListen...', Array, 0)
#4 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/cache/builder/AbstractCacheBuilder.class.php(43): wcf\system\cache\CacheHandler->set(Object(wcf\system\cache\builder\EventListenerCacheBuilder), Array, Array)
#5 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/event/EventHandler.class.php(56): wcf\system\cache\builder\AbstractCacheBuilder->getData()
#6 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/event/EventHandler.class.php(165): wcf\system\event\EventHandler->loadActions()
#7 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/data/DatabaseObjectList.class.php(138): wcf\system\event\EventHandler->fireAction(Object(wcf\data\language\LanguageList), 'init')
#8 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/cache/builder/LanguageCacheBuilder.class.php(33): wcf\data\DatabaseObjectList->__construct()
#9 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/cache/builder/AbstractCacheBuilder.class.php(40): wcf\system\cache\builder\LanguageCacheBuilder->rebuild(Array)
#10 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/language/LanguageFactory.class.php(218): wcf\system\cache\builder\AbstractCacheBuilder->getData()
#11 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/language/LanguageFactory.class.php(43): wcf\system\language\LanguageFactory->loadCache()
#12 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/SingletonFactory.class.php(27): wcf\system\language\LanguageFactory->init()
#13 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/SingletonFactory.class.php(56): wcf\system\SingletonFactory->__construct()
#14 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/data/language/LanguageEditor.class.php(369): wcf\system\SingletonFactory::getInstance()
#15 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/WCFSetup.class.php(879): wcf\data\language\LanguageEditor::importFromXML(Object(wcf\util\XML), 0)
#16 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/WCFSetup.class.php(315): wcf\system\WCFSetup->installLanguage()
#17 /tmp/52c51a4d/install/files/lib/system/WCFSetup.class.php(117): wcf\system\WCFSetup->setup()
#18 /usr/home/leon/domains/***/public_html/wb/install.php(926): wcf\system\WCFSetup->__construct()
#19 {main}


 
Awatar użytkownika
Macsch15
Administrator
Posty: 1968
Rejestracja: 10 sie 2012, 16:12
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Re: Błąd podczas instalacji mydevil.net

30 cze 2016, 13:43

Zmień chmod dla folderu /tmp na zapisywalny (np. 777). Jeżeli nie masz takiego folderu, utwórz go.


 
Awatar użytkownika
Leos
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 30 cze 2016, 13:38

Re: Błąd podczas instalacji mydevil.net

Autor tematu

30 cze 2016, 13:49

To nic nie dało
To samo wyskakuje, ale po 3 czy 4 odświeżeniach strony, gdzie wyskakuje informacja że odświeżenie wyśle ponownie dane czy coś takiego, instalacja leci dalej.
Podobny problem mam z IPB co opisałem na forum.invisionize i to dotyczy tylko hostingu mydevil.net


 
Awatar użytkownika
Macsch15
Administrator
Posty: 1968
Rejestracja: 10 sie 2012, 16:12
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Re: Błąd podczas instalacji mydevil.net

30 cze 2016, 13:58

Na każdej wersji PHP tak się dzieje?


 
Awatar użytkownika
Leos
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 30 cze 2016, 13:38

Re: Błąd podczas instalacji mydevil.net

Autor tematu

30 cze 2016, 14:08

Na 5.5 to samo. Na 7.0 nie ma sensu chyba próbować.
Coś myślę że może konfiguracja php nie taka.
Sprawdź czy wszystko jest ok
PHP 5.6
http://herowarz.pl/phpinfo.php
PHP 5.5
http://zgadajmysie.pl/phpinfo.php


 
Awatar użytkownika
Macsch15
Administrator
Posty: 1968
Rejestracja: 10 sie 2012, 16:12
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Re: Błąd podczas instalacji mydevil.net

30 cze 2016, 14:18

Jak zmieniałeś chmod? Pamiętaj że chmod 777 ma być nadany dla folderu, wszystkich podfolderów i plików, większość klientów FTP umożliwia wybranie takiej opcji
{l Image}

Przy instalacji innej aplikacji, np. phpbb - pojawiają się jakie błędy?
Kontaktowałeś się z hostingiem w tej sprawie?
Wcześniej występowały takie problemy?

Z tego co widzę, to Warningi które nie przerywają działania aplikacji więc możesz je w ostateczności wygłuszyć zmieniając error_reporting w php.ini:
error_reporting = E_ALL & ~E_WARNING


 
Awatar użytkownika
Leos
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 30 cze 2016, 13:38

Re: Błąd podczas instalacji mydevil.net

Autor tematu

30 cze 2016, 14:21

Dopiero przenoszę się na mydevil.net
Napisałem do hostingu.
Wszystkie chmody podczas każdej instalacji sprawdzałem.

Np na myBB miałem:
{l Image}
i polecili mi:
Ten błąd może pojawiać się na serwerach z modułem OPCache - od MyBB 1.8.8 problem powinien zniknąć (poprawka https://github.com/mybb/mybb/pull/2424/files).

Mimo zapisania informacji o typie bazy danych OPCache nie rejestruje zmian w plikach - najprostszym rozwiązaniem jest odczekanie chwili (domyślny okres to 2 sekundy) i spróbowanie ponownie.

i w myBB to działało.


 
Awatar użytkownika
Macsch15
Administrator
Posty: 1968
Rejestracja: 10 sie 2012, 16:12
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Re: Błąd podczas instalacji mydevil.net

30 cze 2016, 14:32

Próbowałeś całkowicie wyłączyć OPCache?
opcache.enable=0


 
Awatar użytkownika
Leos
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 30 cze 2016, 13:38

Re: Błąd podczas instalacji mydevil.net

Autor tematu

30 cze 2016, 14:37

Nie pomogło :(
W phpinfo() widnieje jako Disabled i tak to samo :(


 
Awatar użytkownika
Leos
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 30 cze 2016, 13:38

Re: Błąd podczas instalacji mydevil.net

Autor tematu

30 cze 2016, 14:50

Teraz po wyłączeniu opcache i utworzeniu folderu tmp oraz nadaniu mu chmodu na 777 instalacja poszła. Ale z IPB nadal to samo :(


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości