Jak na razie każda kopia (po kompilacji 9926) jest ważna do 15 października, a wiec nawet po premierze Windows 10 będzie aktywna kilka miesiecy. Co potem? Wyglada na to, ze albo kupujesz i użytkujesz dalej albo instalujesz inny system.
Mowi się, ze po przesiadce z oryginalnego Win7 lub 8/8.1 dostajesz licencje na rok. Gdzies o tym czytałem, zrodla nie podam, bo nie pamiętam. Na pewno google o tym nie milczy.
Być może da się skontaktować z suportem w celu przesiadki z preview na oryginalnego za sprawa prawdziwego klucza. W końcu Windows 10 wprowadza aplikacje umozliwiajaca kontakt z supportem. Oczywiście nie napalałbym się na ta droga, ale w sumie po cos to wymyślili, wiec miejmy nadzieje, ze taka pomoc faktycznie będzie dzialac.
Wczoraj dokonałem bezproblemowego upgrade z kompilacji 10074 do 10122. Spartan strasznie się crashuje po aktualizacji [powodem jest zmiana rozmiaru okna, o czym żaden serwis nie pisze...], wiec jest niemożliwy do użytkowania, ale...
Dzisiaj postawiłem na nowo 10122. Pobralem z serwera Microsoft najnowsza kompilacje w formacie ESD, a konwersja do ISO to kaszka z mleczkiem

. Zainstalowalem i... Spartan w ogole nie crashuje. Co więcej - niestety - czasem potrafi się na nim wywalić Catalyst, ale wyłącznie na stronach, gdzie osadzony jest YouTube (co ciekawe, kiedy wywali się 'raz', później już działa bez problemu). Mimo wszystko można nim normalnie przegladac strony, co wlasnie robie

. Nie poprawili niestety większości polski znakow, wiec wpisywanie niektórych ogonków jest niemożliwe (czasem przegladarka sama poprawia wyrazy, stad mój post wygląda dziwacznie).
Zaktualizowano tez polski pakiet językowy. Poprawiono kilka bledow, ale mimo wszystko wciąż niektóre sekcje nie sa przetłumaczone. Szybkosc działania cieszy, może ogromnej roznicy nie ma, ale przez te wszystkie pierwsze wersje czuc, ze faktycznie wspolraca Microsoft-AMD wychodzi na dobre

.