02 gru 2014, 0:24
Ogólnie, to:
- Zauważyłem, że po dłuższym oglądaniu filmów (głownie ipla/TVNplayer) psuje się explorer. Najgorsze jest to, że nie da się go zrestartować, więc należy uruchomić system ponownie, ew. wylogować się i zalogować na nowo,
- od pewnego czasu automatycznie zaczął uruchamiać się Skype, ale po 10-15min od momentu uruchomienia systemu. Nic w zadaniach zaplanowanych nie miałem, więc usunąłem go dzisiaj, ale z racji tego, że nie korzystam, to nie jest mi potrzebny,
- podobnie jak wyżej, "od pewnego momentu" na niektórych stronach IE11 krzyczy, że wystąpił błąd. Można to zignorować, ale wtedy komunikaty pojawiają się co chwila, lub zaznaczyć "zastosuj do wszystkich" (coś w ten deseń) i wtedy już nie powinny mieć racji bytu, acz od czasu do czasu zdarzy się, że coś wyrzuci...
- czasami tray pokazuje, że mam jakieś powiadomienia, ale kiedy już w nie kliknę to nic nie zastaję,
I to w zasadzie tyle z problemów. Testuję od połowy listopada.
Jeśli chodzi o multimedia, to nie ma problemu. Korzystam z Foobar2000 (muzyka) VLC (filmy). Mam też zainstalowanego Steama i zdążyłem w międzyczasie pograć w tytuły jak Pro Evolution Soccer 2015, Euro Truck Simulator 2, a oprócz tego Far Cry 4 i Gothic 2 z dodatkiem Noc Kruka.
Inne: Ccleaner, iTunes, Daemon Tools, mIRC, Notepad++, Office 2014, SpeedFan, WampServer. Ponadto sprawdzałem też przeglądarki (ostatnie wersje(: Chrome, FireFox, Maxthon, NX Nitro,
Co jakiś czas jakiś program nowy dojdzie, bo to jeszcze nie wszystko. Niestety, nie chciał się uruchomić jedynie HWMonitor, który albo nie działał albo wyświetlał informacje o dysku, gdzie na innych systemach (ta sama wersja) potrafi normalnie wyświetlić możliwe podzespoły i temperatury.