porażającym*
A tak w ogóle to zapowiedziane gry na ten rok jakoś mnie nie porwały. Może się starzeję? Chętnie czekam na sprawdzone produkcje, które pojawiają się co roku, dla przykładu Pro Evolution Soccer. Trochę napaliłem się na Obcy: Inwazja, ale po obejrzeniu gameplay'ów zraziło mnie AI. Obcemu przypisano cechy ludzkie i wygląda to tak, jakbyśmy po prostu uciekali przed człowiekiem w przebraniu obcego niżeli samym, prawdziwym obcym. Poza tym gra może się szybko znudzić, nie wykorzystano nawet gry w sieci bądź jakichkolwiek innych rozwiązań. Po prostu idź z punktu A do punktu B i nie daj się zabić - ot, cała gra.
Wiedźmin wygląda dość ciekawie, jednak ja zawsze preferowałem serię Gothic. I o ile pierwsza część przygód Geralda była jednym wielkim liniowcem, tak już nie ukończyłem i nie zaufałem tej serii. Nie mam nawet ochoty do niej wracać, już nawet bym się nie połapał o co tam chodzi... Identyczne odczucia mam z tytułem Assassin's Creed. Te gry widocznie nie są dla mnie

.
Bah! Przypomniało mi się, że ciekawie prezentuje się Tom Clancy's The Division. Zawsze o tym tytule zapominam, kiedy mam styczność z tematami taki jak ten.

Gierka wygląda na zacną, oby tylko podobna była optymalizacja, bo sam gameplay wygląda na porządną produkcję.