Trace napisał/a:Poza tym, wersja mybb 2.0 (?) ma mieć Twig'a, gdzie wtedy będzie phpbb3 (4?).
phpBB4 ma być oparte na Symfonii.
głupota (opieranie forum o FW, tym bardziej tak zaawansowany, wysokopoziomowy (?, nie wiem, nie znam się na FW).
Trace napisał/a:Poza tym, wersja mybb 2.0 (?) ma mieć Twig'a, gdzie wtedy będzie phpbb3 (4?).
phpBB4 ma być oparte na Symfonii.
mrWodoo napisał/a:głupota (opieranie forum o FW, tym bardziej tak zaawansowany
mrWodoo napisał/a:(?, nie wiem, nie znam się na FW).
mrWodoo napisał/a:głupota (opieranie forum o FW, tym bardziej tak zaawansowany, wysokopoziomowy (?, nie wiem, nie znam się na FW).
lukasamd napisał/a:Ja najbardziej jestem ciekaw tej szukajki na InnoDB. Używam tego mechanizmu i niestety bierze on mega dużo miejsca, co przekłada się na coraz większe użycie RAMu przez MySQL (aktualnie już na poziomie 1 GB). Dopóki nie ma MySQL 5.6 z indeksami pełnotekstowymi na InnoDB to trzeba się męczyć.
Ogólnie rzecz biorąc to jedynym skryptem który zasługuje na miano porządnego skryptu jest phpBB3 - trudno z modami, bo trudno, ale gdy już nabierze się wprawy to jest bardzo fajnie
wadą są szablony = za chiny nie mogę znaleść jakiegoś ładnego odpowiadającego moim gustom szablonu (coś jak BlackEvo4 w MyBB lub LavaBlue w vB)
a nie wiem czy tworzenie skryptów w phpBB3 jest tak samo proste jak w MyBB, bo jeżeli tak to muszę zakasać rękawy i kolejna przesiadka...